Cum ne pregătim pentru viitor?

Noutăți - 30.06.2021

Cum ne pregătim pentru viitor?

În 2020 am văzut cum în câteva zile lumea s-a schimbat. Cum ceea ce știam nu mai era atât de folositor. Cum, în această lume nouă, a trebuit să învățăm lucruri noi, la care nici nu ne gândisem înainte. 

Noi credem că ce am văzut atunci a fost de fapt viitorul pe fast-forward. Schimbările s-ar fi întâmplat și se vor întâmpla oricum. Dar ce mai credem este că viitorul nu mai e atât de înfricoșător atunci când știm câte ceva despre el.  

Suntem o organizație care privește constant spre viitor. Noi, cei care ne ocupăm de procesele de învățare în eMAG nu trebuie să fim diferiți. Așa că ne uităm mereu la ce competențe și abilități ar trebui să creștem în companie,  pentru a fi pregătiți pentru ce urmeaza. 

Iată ce am învățat. 

Una dintre cele mai importante abilități este aceea de a învăța proactiv. O lume care se schimbă constant presupune multe noutăți, oricare ar fi rolul nostru. Așa că fiecare dintre noi trebuie să fie pregătit să se adapteze și să învețe. Ce putem să îți spunem acum, pe scurt, este că pentru a învăța mereu trebuie să crezi că te poți schimba și că lucrurile noi sunt cele pe care încă nu le știi, nu lucruri pe care nu le vei putea învăța niciodată. Ai încredere în capacitatea ta de a crește și fii curios. Și dacă ai decis să fii curios începând chiar de acum, noi ți-am pregătit un articol cu mai multe detalii despre această abilitate aici.

Dacă e să ne uităm și mai departe, următoarea abilitate importantă în viitor este gândirea critică. Și nu, nu ne referim la a judeca orice și pe oricine. Ci la a fi curios să sapi mereu dincolo de adevărurile care par de la sine înțelese sau să ai răbdarea să îți analizezi comportamentul și deciziile. Gândirea critică te va ajuta să iei decizii mai bune și să rezolvi probleme într-un mod mai eficient. Dar cu siguranță noi nu putem explica conceptul la fel de bine ca Radu Atanasiu, profesor de Critical Thinking, așa că îl lăsăm pe el să te învețe despre asta. 

Următoarea abilitate care îți va fi folositoare în viitor este, aceea de a lucra în echipă. Aici putem povesti despre orice ține de relaționare interumană, de la a știi să negociezi eficient, la a știi să asculți activ sau la capacitatea de a colabora cu persoane cu stiluri diverse de lucru. Orice roluri vei avea în viitor, sunt șanse aproape de 0 să nu ai nevoie să lucrezi în echipă. Iar cei care vor lucra cu ei pentru a lucra mai bine cu ceilalți sunt cei care vor fi pregătiți pentru viitor. 

Nu în ultimul rând, știm că este important să te poți gestiona pe tine însuți. Să îți înțelegi emoțiile și ceea ce te aprinde într-un mod pozitiv sau negativ, să știi care îți sunt punctele forte, dar și zonele în care mai ai de lucrat, să fii persistent și să poți gestiona situații de incertitudine. În final, să fii conectat la tine, la cine ești, ce îți dorești și cum vrei să îți atingi obiectivele. 

Știm deja că sună complicat și puțin copleșitor. Însă, dacă faci parte din echipa eMAG și ești la început de carieră, nu-ți face griji, pentru că în Upgrade vei învăța puțin din toate. Noi deja căutăm primii participanți și poți aplica să fii și tu unul dintre ei până pe 30 iulie. 

Iar dacă nu faci parte din echipa eMAG, aruncă o privire pe rolurile deschise. Oriunde ai ajunge în organizația noastră, vom face tot posibilul să te pregătim pentru viitor. 

01.07.2021

Aplică acum pentru a deveni mentor

Email eMAG/FashionDays/Freshful

Vreau să fiu mentor

Nu ești tu? Întoarce-te la pasul anterior

    Să începem cu câteva informații de bază despre tine.

    Selectează experiența ta

    Îți mulțumim pentru interesul acordat programului!