Noutăți - 01.07.2021
Trăim într-o lume în care lucrurile se schimbă constant. Dacă acum câțiva ani ne era greu să ne imaginăm care ar fi legătura dintre marketing și analiza de date sau între HR și customer experience, acum rolurile de Performance Marketing sau Employee Experience sunt la mare cerere. Nici acum nu putem să intrevedem ce ne pregătește viitorul și care sunt rolurile pentru care ne-am putea pregăti. Deși nu avem la dispoziție boluri de cristal și mașini ale timpului care să ne dea o mână de ajutor, deținem un alt atu pe care îl putem scoate din mânecă pentru a ne ghida cariera: capacitatea noastră de a învăța constant, cu intenție și de a ne adapta rapid la schimbări.Două moduri de gândire și patru abilități sunt cele care stau la baza unui proces de învățare sănătos, așa că pe ele le vom explora și noi astăzi.
Adoptă o mentalitate de creștere.
Psihologul Carol Dweck vorbește în cartea ei, Mindset, despre două tipuri de mentalități: de creștere și fixă. O mentalitate fixă este credința că abilitățile, caracteristicile personalității și talentele noastre sunt resurse finite și nu pot fi schimbate sau îmbunătățite. Oamenii care au această mentalitate adoptă despre ei viziunea că sunt inteligenți sau mai puțin inteligenți, talentați sau netalentați, că acelea sunt calitățile cu care s-au născut și nu pot fi modificate în timp. . O mentalitate fixă pune stop învățării, deoarece nu te lasă să crezi că poți crește, ci spune că ești deja la potențialul tău maxim.
Pe de altă parte, o mentalitate de creștere sugerează că poți evolua, că inteligența și abilitățile tale nu sunt trăsături fixe, ci se pot transforma atât timp cât le cultivi. O mentalitate de creștere te eliberează de așteptarea de a fi perfect și te ajută să te bucuri mai mult de procesul de învățare, deoarece el este cel care te face să devii mai bun. Cei care au această mentalitate văd eșecurile și greșelile nu ca o limită a capacităților lor, ci ca o oportunitate de a învăța din ele și de a crește
Pentru a începe să adopți o mentalitate de creștere trebuie să fii atent la dialogul tău interior. În loc să spui Nu știu să susțin prezentări, spune-ți Am nevoie de mai multă practică în a susține prezentări în fața altora. Mentalitatea fixă este foarte înrădăcinată în noi, așa că vei avea nevoie de timp să ți-o cultivi pe cea de creștere. Însă nu uita, învățarea este un proces care necesită voință, intenție și perseverență!
Fii curios
Curiozitatea înseamnă cunoștientizare, deschidere către idei noi și capacitatea de a face corelații între idei care sunt aparent nelegate între ele. Cercetările ne spun că această abilitate contează deoarece ea susține un proces de învățare continuă, ne inspiră constant și nu se diminuează odată cu înaintareaîin vârstă, așa că ea îți poate fi de folos pe tot parcursul carierei.
Pentru a-ți cultiva curiozitatea, poți începe prin a căuta experiențe și idei. Un grup nou de oameni, un program nou de învățare sau mutarea pe un alt rol sunt câteva dintre experiențele noi de care poți avea parte. Cheia succesului este să nu stagnezi, ci să îți hrănești mereu mintea cu ceva nou.
Orice formă ar căpăta curiozitatea ta, ea îți va lărgi orizonturile și te va ajuta să înveți constant. Cele mai bune sfaturi pe care le avem sunt să începi pur și simplu să pui foarte multe întrebări, să explorezi cât mai mult și să nu te oprești niciodată din a îmbrățișa provocări, oricât de complicate ar părea.
Sunt cinci comportamente pe care, dacă le vei practica constant, vei ajunge să ai un proces de învățare sănătos.
Setează-ți obiective mici, dar clare
Obiectivele sunt o sursă de motivație, așa că cel mai bine este să îți stabilești obiective care chiar să conteze pentru tine. Pentru a ști să măsori când le-ai atins, încearcă să le faci cât mai concrete, așa că întreabă-te cum voi ști că mi-am atins acest obiectiv? și acordă-ți timp să îți pui pe foaie gândurile
Înlătură obstacolele pe care le ai pentru a te concentra
Gândește-te care sunt obiceiurile pe care trebuie să le adopți pentru a-ți atinge obiectivul. Poate trebuie să petreci 20 de minute în fiecare zi citind sau să îți programezi o întâlnire cu un coleg săptămânal. Gândește-te, de asemenea, la obiceiurile la care ești dispus să renunți pentru a-ți atinge obiectivul.
Nu sări peste acest pas, deoarece entuziasmul ne poate s face nerealiști în ceea ce privește timpul pe care suntem dispuși să îl petrecem învățând, să nu ne atingem obiectivele, iar asta poate deveni o sursă de frustrare.
Mai mult, atunci când îți dedici timp învățării, incearcă să stai departe de rețelele sociale sau notificările care îți pot distrage atenția. Setează-ți o alarmă și concentrează-te doar pe ceea ce ai de făcut.
Fii îndrăzneț cu obiectivele tale, realist legat de timpul și obiceiurile de care ai nevoie să le atingi și disciplinat în a-ți urma planul.
Caută mereu feedback
Cu toții suntem conștienți de importanța feedback-ului, chiar dacă ne place sau nu să-l primim. Cei care învață activ sunt vocali atunci când cer feedback deoarece își doresc să își descopere punctele forte, dar mai ales ceea ce trebuie să îmbunătățească.
Setează un obicei constant cu colegii tăi ca după fiecare proiect să îți ofere feedback și pune întrebări pentru a înțelege foarte clar ce ai făcut bine sau ce poți îmbunătăți. Decide cum vei acționa în urma feedback-ului primit, filtrează-l și fă-ți un plan clar legat de ce anume vei alege să integrezi în planul tău de dezvoltare.
Reflectează
Un proces de reflecție sănătos se întâmplă înainte, în timpul și după un proiect, un task sau un obiectiv de învățare. El te ajută să te autoevaluezi, să te adaptezi și să fii conștient de tine, de punctele tale forte și de ce poți îmbunătăți.
Pentru că suntem constant ocupați, momentele de reflecție ajung să fie mereu lăsate pe ultimul loc. Însă o persoană care învață constant face din ele un ritual și consideră că un proiect nu se încheie sau un obiectiv nu este atins dacă nu a reflectat legat de cum au funcționat lucrurile.
Într-o lume în constantă schimbare, cel mai mare atu pe care îl avem este capacitatea noastră de a ne adapta învățând mereu. Indiferent de cât de ocupat ești, pentru a avea o carieră de succes trebuie să investești intenționat timp și energie în procesul tău de învățare. Iar această investiție impactează toate aspectele vieții noastre, inclusiv relația cu ceilalți, cu noi și cu organizația din care facem parte. Așa că de ce să nu o facem?
Completează formularul de înscriere pe site. Nu durează mai mult de 10 minute
Noi vom analiza formularele primite și vom face o primă selecție pe baza acestora
Colegii selectați în etapa anterioară vor fi invitați la o discuție de grup
În urma discuțiilor de grup, vom anunța lista finală a colegilor admiși în program
Faci parte din echipa eMAG/Fashion Days/Freshful de cel puțin 3 luni
Ești într-o poziție entry-level, mid sau senior
Vrei să-ți schimbi domeniul de activitate și să faci o reconversie profesională
Vrei să identifici și să te pregătești pentru următorul rol din domeniul tău de activitate/departamentul tău
Află care sunt datele stabilite pentru înscrierea în program și perioadele în care va avea loc procesul de selecție.
10 Iunie 2024 - 17 Iunie 2024
Perioadă de înscriere
Formularul este deschis până la data de 17 iunie, ora 23:59.
18 Iunie 2024 - 24 Iunie 2024
Prima etapă de selecție a aplicanților
Pe baza formularelor de candidatură și a criteriilor de eligibilitate, vom decide cine trece în etapa următoare.
26 Iunie 2024 - 5 Iulie 2024
Discuții de grup
Candidații aleși în prima etapă vor participa la o discuție de grup cu echipa de proiect.
8 Iulie 2024 - 12 Iulie 2024
Selecția finală
Vom anunța cine sunt colegii admiși și care sunt pașii următori în cadrul programului.
Dacă mai ai întrebări înainte să aplici, scrie-ne la upgrade@emag.ro
Nu ești tu? Întoarce-te la pasul anterior
Îți multumim că ai aplicat! Echipa noastră va evalua răspunsurile tale și vom reveni cu un răspuns in cel mai scurt timp.
Nu ești tu? Întoarce-te la pasul anterior
Îți multumim că ai aplicat! Echipa noastră va evalua răspunsurile tale și vom reveni cu un răspuns in cel mai scurt timp.